Tips van Rene

Afbeelding1

7 tips voor ondernemers ten tijde van corona

  • Vraag om ideeën. Vraag aan je klanten, opdrachtgevers of gasten waar zij behoefte aan hebben. Tijdens deze coronacrisis is iedereen een stuk creatiever dan normaal. De goede ideeën stromen binnen: onder de douche, tijdens het touwtjespringen of terwijl je de hond uitlaat. Laat je klanten via social media of een poster op de deur weten hoe ze kunnen meedenken. Voordat je het weet stromen er geweldige ideeën binnen. Tsjakka!

 

  • Afkijken mag best. Supergoed nieuws voor jou: je hoeft het wiel niet helemaal opnieuw uit te vinden. Yes! Genoeg andere bedrijven zitten in hetzelfde schuitje, dus kijk vooral om je heen. Hoe doen anderen het?!

 

  • Proberen = leren. Tja, nu is de tijd om dingen uit te proberen toch? Van een spiksplinternieuwe website tot aan een leuke, andere manier van bedrijfsvoering. Nieuwe dingen doen is heel leuk! Altijd al manden willen vlechten of glas leren blazen? Nu is de tijd!

 

  • Buiten de box. Nu kan je gewoon van álles doen wat je normaal gesproken niet zou doen. Door totaal anders te denken kan je lekker blijven werken en zelfs nu kansen creëren voor je bedrijf!

 

  • Omdenken. Waar heeft iedereen behoefte aan en kun jij daarin voorzien? Heb je de middelen om iets anders te produceren? Waar wacht je op? Doen!

 

  • Blijf positief. Hoppa, zonnebril op en blijven lachen. Niets kan jou, je werknemers en je bedrijf tegenhouden toch? Dat dachten wij dus ook.

 

  • Juist in deze tijd moeten we elkaar steunen, #supportyourlocals! Op social zijn heel veel lokale initiatieven te vinden.  Ja, het is een onzekere tijd, maar we hoeven niet de hand op de knip te houden. Koop cadeaubonnen van je lievelingswinkel, een bos bloemen om het huis op te fleuren, haal een koffietje om de hoek, laat een koningsmaaltijd bezorgen door je favo restaurant. Samen komen we er uit! En misschien wel beter! Joehoe!

 

SAMEN IS HET NIEUWE ALLEEN

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.