Innovatie boven corona

claudio-schwarz-purzlbaum-k39RGHmLoV8-unsplash

Ondernemerschap ontpopt in tijden van crisis

Het woord corona is overal. Ten goede, ten slechte. Het is een reden voor veel dingen, direct en indirect. Het is een excuus. Soms volledig terecht en soms minder…  Oftewel, corona is een dominant en, zo blijkt, hardnekkig gegeven.

Dust of your feathers

Als ondernemers hebben we hier ook last van gehad. De eerste indruk van corona was intens. Bijna alle ondernemers waren wel even lamgeslagen. Op een paar diehards na. Soms een week, soms iets langer. Maar na die periode van bezinning gingen de meeste van ons weer vol goede moed aan de slag. Dust of your feathers. Innoveren! We kregen er zelf weer vernieuwde energie van.

Laat innovatie vanaf nu je reden en je excuus zijn. Je reden om dingen te proberen, te ontdekken en te durven. En gebruik het als excuus, als het niet lukt. Innovatie gaat niet over gebaande paden; tegenslagen horen erbij. Maar zoals zo vaak gezegd : zonder tegenslagen zijn er ook geen succes. You will never win if you don’t try.

Natuurlijk, niet voor iedereen is dit weggelegd. Sommige branches werden heel hard getroffen en zien weinig mogelijkheden. Of hebben simpelweg de buffer niet. Anderen hebben de creativiteit of veerkracht niet om opnieuw aan de tekentafel te gaan zitten.  Dat mag. Ook daar zijn keuzes voor.

Juist daar, diep in die uitdagingen, vinden vele ondernemers nieuwe wegen.
Bloed kruipt waar het niet gaan kan. En langs deze wegen komen we mooie nieuwe mensen tegen; waardevolle contacten worden gelegd en ideeën geboren. Steun komt uit onverwachte hoeken. Hoe mooi is dat?! Pak het, gebruik het, geef het terug!

Echt ondernemerschap toont zich in tijden van crisis en als we de balans nu zouden opmaken zouden wij zeggen:  Ja, er is veel verdriet en tegenslag geweest. We hebben een draai om onze oren gehad. Toch is er ook belachelijk veel moois gebeurd. Na die draai om onze oren, kwam de frisse wind door ons hoofd.

Vanuit moof.all richten wij ons op vooruitgang. Ondernemers die bezig zijn met de toekomst, die altijd willen verbeteren en ontdekken. En die krachten brengen we samen.

 

2 reacties

  1. Adrie Achterberg op juni 5, 2020 om 6:19 pm

    Perspectiefvol geschreven Berthy. Helemaal eens!

    Ik las, weliswaar in een ietwat andere context, recent:

    “als het leven je laat struikelen, maak er dan in ieder geval een salto van”

  2. Berthy Blom op juni 9, 2020 om 7:47 pm

    Hahaha, goeie. Koprollend de crisis door. Op naar het applaus.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.