Samen sterk in thuiswerk

vrf

Veilig werken, ook thuis

Thuiswerken is nog nooit zo populair geweest. Voorlopig is het advies van de overheid dat iedereen die werk heeft dat zich daarvoor leent, moet thuiswerken. Als werkgever ben je verantwoordelijk voor veilig werken, ook als de werknemer thuiswerkt.

Jouw rol als werkgever

Wij geloven dat kennisdelen, kennis vermenigvuldigen is. Daarom hebben wij een Protocol veilig werken opgesteld. Deze kun je kosteloos downloaden. Hiermee kun je bij een controle door bijvoorbeeld de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (Inspectie SZW) aantonen dat je hebt nagedacht over veilig thuiswerken. Een controle van de Inspectie SZW zal zich vooral op werkgevers richten. Zij zijn immers in eerste instantie verantwoordelijk voor de naleving van wet- en regelgeving in hun bedrijf of instelling, ook als de werknemer thuiswerkt.

 

Daarnaast hebben werknemers ook wettelijke verantwoordelijkheden, dus als dat nodig is dan wordt er ook tegen hen opgetreden. Om die reden hebben wij ook een  overeenkomst veilig thuiswerken inclusief een bruikleenovereenkomst gemaakt, die je kunt afsluiten met je medewerkers. Mocht je belangstelling hebben voor een overeenkomst veilig thuiswerken inclusief een bruikleenovereenkomst, laat het ons weten. We denken graag met je mee.

 

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.